• A i dini të drejtat e juaja si pacient?

  Kjo kampanjë e realizuar nga Projekti AQH ju njofton me të drejtat e juaja si pacient sa herë që vizitoni ...

 • Dita Botërore e Diabetit: Çfarë e shkakton diabetin, cilat janë llojet e ndryshme të tij dhe si mund të trajtohet?

  Autore: Sabrina Barr Duke ...

 • Shënimi i Ditës Botërore të Diabetit 2018

  Në Ditën Botërore të Diabetit Shoqata Kombëtare e Diabetit-Kosovë me mbështetjen e Projektit AQH ...

 • Lansimi I fushatës së edukimit shëndetësor lidhur me faktorët e rrezikut për diabetin dhe hipertensionin

  Të premten, më 16 mars 2018 u bë ...

 • Shënimi i Ditës Ndërkombëtare të Diabetit në Pejë, 14.11.2015

  Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Diabetit me 14 Nëntor 2015 në Pejë ...

Publikime

 • Dita Botërore e Diabetit: Çfarë e shkakton diabetin, cilat janë llojet e ndryshme të tij dhe si mund të trajtohet?

 • logo-sr[1]

  Lënia e duhanpirjes

Aktivitete

 • IMG_2287

  Lansimi I fushatës së edukimit shëndetësor lidhur me faktorët e rrezikut për diabetin dhe hipertensionin

  Të premten, më 16 mars 2018 u bë lansimi i një fushate 6 javore të edukimit shëndetësor për të informuar publikun rreth faktorëve të rrezikut për diabetin dhe hipertensionin. Fushata mbështetet nga Projekti i Kujdesit Shëndetësor të Qasshëm dhe Cilësor i cili financohet nga Agjencia Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim (SDC). Projekti bashkëpunon me 12 […]

 • 23659485_1938233363106374_2536947433461680586_n

  Shënimi i Ditës Ndërkombëtare të Diabetit në Pejë, 14.11.2015

  Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Diabetit me 14 Nëntor 2015 në Pejë është mbajtë organizimi nga ana e shoqatës me kryetar zt. Idriz Ethemi dhe zt. Nadir Zhubi në bashkëpunim me infermieren  Idira Shatri ku rreth 400 qytetare maten glikeminë. 30% e këtyre matjeve kanë qenë në trajtim terapeutik glikemik. Janë shënuar 15 raste te reja […]

 • image (1)

  Shënimi i Ditës Ndërkombëtare të Diabetit në Gjakovë, 14.11.2017

  Ne kete aktivitet për sensibilizmin e qytetareve jane shperndarë fletushka me njohuri bazike për semundjen e diabetit, janë bërë matjet e glikemisë dhe shtypjes se gjakut. Me kete aktivitet jane interesuar rreth njëqind qytetarë ku prej tyre jane shënuar dhjetë raste me hiperglikemi dhe nga këto pesë raste të reja me hiperglikemi. Shtatëdhjetë persona kanë […]

Mbështetur nga: