Shënimi i Ditës Botërore të Diabetit 2018

  • 46323374_937329833322400_2254805328719773696_n
  • 46323374_937329833322400_2254805328719773696_n
  • 46443364_299789730630936_6204287611503116288_n
  • 46488538_2399638703412013_6907718287249899520_n

Në Ditën Botërore të Diabetit Shoqata Kombëtare e Diabetit-Kosovë me mbështetjen e Projektit AQH mblodhi qindra qytetarë në Komunën e Pejës për të bërë testimin e nivelit të sheqerit në gjak, dhe për tu informuar më afër se si ata mund të kujdesen për gjendjen e tyre, apo ta parandalojnë atë për ta dhe familjet e tyre.

Njerzve që jetojnë me diabet i duhet një kujdes më i shtuar sa i përket ushqimit të shëndetshëm, marrjes së ilaqeve rregullisht ashtu siç ua ka përshkruar mjeku, aktivitet fizik i shpeshtë, dhe të shmangin përdorimin e alkoolit dhe pirjen e duhanit.

Mbështetur nga: