• Diabeti

Çfarë është diabeti i tipit 2?

Diabeti i tipit 2 është një sëmundje serioze, e përcjellë gjatë gjithë jetës, ku niveli i glukozës në gjak është tepër i lartë. Kjo për arsye se trupi juaj nuk mund të prodhoj hormone të mjaftueshme të quajtura insulinë, ose insulina nuk funksionon siç duhet.

Çfarë e shkakton diabetin e tipit 2?

Nuk e dimë saktësisht se çfarë e shkakton diabetin e tipit 2. Por ne e dimë se historia, mosha dhe përkatësia etnike e familjes suaj ndikojnë në rrezikun e zhvillimit të tij dhe e dimë se ju keni më shumë gjasa ta keni atë nëse jeni mbipeshë.
Diabeti i tipit 2 zhvillohet kur trupi nuk prodhon siç duhet insulinë. Ne kemi nevojë për insulinë për ta larguar glukozën nga gjaku ynë dhe në qelizat tona, kështu që ne mund ta përdorim atë për energji. Pa insulinë të mjaftueshme, nivelet e glukozës në gjak rriten shumë lartë.

Burimi: Diabetes UK (https://www.diabetes.org.uk/)

Mbështetur nga: