• Diabeti

Cilat janë shenjat dhe simptomat e diabetit?
A jeni i shqetësuar që ju, fëmija juaj apo dikush që e njihni, mund të ketë diabetin?

Duke pasur disa nga shenjat e diabetit nuk do të thotë që patjetër keni këtë sëmundje, por gjithmonë duhet të kontaktoni mjekun tuaj, vetëm për t’u siguruar.

Simptomat e zakonshme të diabetit:

  • Shkuarja në tualet shumë herë, veçanërisht gjatë natës.
  • Jeni shumë i/e etur për ujë.
  • Ndjeheni më të lodhur se zakonisht.
  • Humbja e peshës pa u përpjekur.
  • Kruarje gjenitale apo mëllenja.
  • Prerjet dhe plagët kërkojnë më shumë kohë për t’u shëruar.
  • Shikim i turbullt.

Burimi: Diabetes UK (https://www.diabetes.org.uk/)

Mbështetur nga: